Etablering av foretak

Mange mennesker vurderer å starte egen virksomhet i Norge og planlegger dette steget. Prosedyren som følger med dette, er ikke komplisert. Samtidig gir det store inntjenings- og utviklingsmuligheter. Det er nettopp derfor et stadig større antall velger denne løsningen.

Ut fra vår erfaring er det ofte de som har jobbet i en bestemt bransje i mange år og ønsker å utvikle seg. Ikke sjelden er det også entreprenører som driver for eksempel i Polen og ønsker å utvide horisonten sin – å utvikle virksomheten. I alle tilfeller registrering av selskap i Norge kan det vekke mange bekymringer. Det er imidlertid ikke vanskelig. Det krever bare at alle formaliteter blir oppfylt og nødvendige gebyrer blir betalt, slik at man kan tre inn på markedet og begynne å operere dynamisk og lovlig.

Trinn-for-trinn guide

 1. Valg av selskapsform: Utforsk de tilgjengelige alternativene og velg den som passer best for deg. Tips: Er du usikker? Sjekk ut blogginnlegget vårt "Enkeltpersonforetak eller allmennaksjeselskap?" for veiledning.
 2. Søknad: Fyll ut skjemaet nederst på siden for å få veiledning

Enkeltpersonforetak

Du skal motta en faktura for hjelp med etablering av selskapet.

Om vi mangler noen opplysninger ringer vi deg.

Innen én arbeidsdag forbereder vi registreringsskjemaet, og du vil motta et dokument for elektronisk signering i din private Altinn-konto.

Fra den dagen du sender inn skjemaet, kan det ta opptil 10 dager før selskapet blir registrert.

Som vår kunde, får du en dedikert konsulent som veileder deg gjennom hele prosessen, sender all nødvendig informasjon og forklarer prosessen steg-for-steg.

Aksjeselskap (AS):

Du skal motta en faktura for hjelp med etablering av selskapet.

Om vi mangler noen opplysninger ringer vi deg.

Vi forbereder elektronisk stiftelse for deg i løpet av én arbeidsdag. Du vil motta den for elektronisk signering i din private Altinn-konto.

Etter signering, vil du motta Stiftelsesdokumentet som gjør det mulig å opprette en bankkonto for selskapet.

Opprett en bankkonto for selskapet "under stiftelse". I verste fall, kan prosessen ta opp til flere uker, derfor kan det være smart å vurdere samme bank hvor du allerede har en eksisterende privatkonto – det pleier å gjøre prosessen raskere.

Overfør minimumskapitalen (30 000 nok) til bankkontoen.

Banken vil sende deg en bekreftelse av innbetalingen som du deretter sender til oss sånn at vi kan ta prosessen videre.

Vi tar oss av selskapsregistreringen, sånn at du får alle de nødvendige dokumentene for signering i Altinn.

Fra den dagen du sender inn skjemaet, kan det ta opptil 10 dager før selskapet blir registrert.

Som vår kunde, får du en dedikert konsulent som veileder deg gjennom hele prosessen, sender all nødvendig informasjon og forklarer prosessen steg-for-steg.

  1: Kontaktinformasjon

  Vi trenger denne informasjonen for å kontakte deg.

  2: Selskapets navn

  Det er ikke sikkert at et selskap med dette navnet ennå er registrert i Norge. Sjekk i lenken nedenfor om firmanavnet er ledig: sjekk om firmanavnet er gratis

  Jeg har sjekket at firmanavnet er tilgjengelig

  3: Aksjekapital

  Minste aksjekapital i Norge er 30 000 kroner. Etableringskostnader kan dekkes gjennom aksjekapitalen. Aksjekapitalen kan være høyere enn 30 000 kroner.

  4: Bør selskapet ha en revisor?

  Selskaper med en årlig omsetning som ikke overstiger 6 millioner kroner, en balansesum som ikke overstiger 23 millioner kroner og et gjennomsnittlig antall ansatte i løpet av året som ikke overstiger 10, trenger ikke å ha revisor.

  jaikke

  5: Selskapets adresse

  En forretningsadresse kan være en privatadresse.

  Selskapets adresse

  Postadresse

  6: Ansatte og oppstart av virksomhet

  Hvis bedriften skal ha ansatte nå eller i fremtiden, krysser du av her. Oppgi også startdatoen for virksomheten.

  jaikke

  7: Omfanget av selskapets virksomhet

  Beskriv omfanget av selskapets virksomhet så nøyaktig som mulig.

  8: Eiere (aksjonærer)

  Både privatpersoner og andre selskaper kan være aksjonærer i selskapet. Utenlandske aksjonærer må ha et norsk D-nummer. Hvis du ikke har et nummer, kan du kontakte oss på e-post. Hvis det skal være mer enn én aksjonær, legger du til flere personer ved å klikke på "legg til person".

  Person

  Selskap

  9: Styret og daglig leder (daglig leder)

  Styret må ha en styreleder. Flere styremedlemmer er frivillige. Et styremedlem trenger ikke å være aksjonær i selskapet.

  Daglig leder

  ADMINISTRERENDE DIREKTØR

  Medlem av styret

  10: Signaturrettigheter

  Vi skriver inn hvem som har signaturrett i selskapet. I selskaper med bare ett styremedlem velger vi vanligvis styrets leder. I selskaper med mer enn ett styremedlem er det praktisk å velge hvert styremedlem for seg.
  * En felles signatur betyr at flere enn én person må signere. De fleste signaturer skjer via altinn, så det er ikke nødvendig å være på samme sted.

  ADMINISTRERENDE DIREKTØRStyremedlemmene hver for segStyret har i fellesskap

  Sjekk hvordan vi kan støtte din bedrift

  Se selv hvorfor det er verdt å betro oss din økonomi

  I løpet av 15 minutters gratis konsultasjon får du et glimt av vår fagkunnskap. La oss presentere for deg strategier som kan revolusjonere din virksomhet.